Добри практики в корпоративната социална отговорност на КОНТРАКС

от 07/09/2017

Биляна Стефанова, управител "Офис Идея Плюс" - част от групата КОНТРАКС и Анна Манчева, търговски мениджър в КОНТРАКС разговарят по темата за добрите корпоративни практики на КОНТРАКС в студиото на „Дарик радио“ на 6 септември 2017 г.

КОНТРАКС е социално отговорна компания по отношение не само на своите партньори, служители, а и към заобикалящата среда и обществото.

Корпоративната социална отговорност не е еднократен акт, а процес, в който бизнесът демонстрира своето отношение към обществото и допринася за неговото развитие. Това е мото, което компанията следва от 1992 г.

Ръководството на компанията провежда дългосрочна и последователна политика в областта на корпоративната социална отговорност, като се ангажира с подкрепата и реализирането на множество социални инициативи, като насърчава и своите служители да бъдат активна страна в тях. 

  • Подкрепа през годините на КОНТРАКС за Асоциация "И НАС НИ ИМА"

Регулярно подпомага училище за деца и младежи с физически и ментални проблеми и Асоциация “И нас ни има”. Компанията закупува картички и коледни подаръци изработени от децата, за да подпомогне тяхната дейност. 

  • Дарителската кампания за децата с увреждания в Кърджали - "ДАРИ МАЛКО, ЗА ДА ПОМОГНЕШ МНОГО"
  • Подпомагане на млади таланти в спорта 

В последната година спонсорира Виктория Радева за участието й на световното първенство по шахмат в Уругвай.

  • Инициатива за събиране на книги в помощ на читалището в ЦАРИБРОД
  • Принос към опазване на околната среда

КОНТРАКС е сертифициран и изпълнява всички изисквания на стандарта ISO 14001, който гарантира спазването на правилата при управление на околната среда. В компанията отпадъците се събират разделно. Опасните вещества като тонер и тонер касети, компютърен скрап и др. се предават на специализирани фирми за тяхното правилно третиране. Специално са проектирани и се използват екологични рекламни материали – картонени химикалки, книжни торби. 

Всяка сряда в "Дарик кафе" от 8:00 до 8:30 ч. гостуват експертите на КОНТРАКС по теми от обществено значение. Компанията празнува 25 години от своето създаване и е сред водещите доставчици на информационни и комуникационни системи.

Днес КОНТРАКС е група от фирми предоставящи богат спектър от продукти и услуги, с над 450 професионалисти, изпълнява комплексни проекти, адаптирани към конкретните нужди на своите клиенти, сред които са имената на повечето големи държавни и частни организации.

За актуални публикации от участията ни в "Дарик кафе" можете да ни следвате и в социалните мрежи - Facebook, LinkedIn, както и да задавате въпроси към нашите експерти.