25 години КОНТРАКС

от 26/04/2017

КОНТРАКС отбеляза своята 25 годишнина в Националната галерия в компанията на Теодосий Спасов, кавал и Иван Шопов, електронни инструменти в изключителния проект InFusion, със специални гости Минко Ламбов, пиано и вокално трио АВИГЕЯ.

Вечерта беше специален повод да се съберем със своите дългогодишни клиенти и партньори и да си припомним някои от най-ярките спомени, интересни и забавни истории свързани с КОНТРАКС. В обобщение заместник изпълнителният директор на КОНТРАКС г-н Яко Пилософ изказа своето виждане как ще изглежда КОНТРАКС след още 25 години: „На първо място управлявана от правилните хора, които са запазили основната концепция, доразвили са я и са превърнали КОНТРАКС във фирма с голям и сплотен колектив, привлекателно място за работа на млади и кадърни специалисти. Естествено с още поне 20 пъти по-голям оборот, което прави около 500 милиона евро и стабилна печалба. КОНТРАКС да е в състояние да изпълнява проекти с огромен мащаб и да бъде незаобиколим фактор в ИКТ сферата у нас и в Европа, Близкия изток, а защо не и по-надалеч!“

Верен на принципа, че нищо велико не е постигнато без ентусиазъм, нашият колега Ивайло Йорданов изкачи на 14 април 2017 г. хималайския връх Imja Tse (6189 m) и посвети този свой успех на КОНТРАКС и четвъртвековната му история.


Днес КОНТРАКС е група от фирми, специализирани в системна интеграция, дистрибуция, инженеринг, аутсорсинг, развоен софтуер, доставка на интернет, канцеларски материали и мебели, конгресен туризъм и производство. В компанията работят над 410 служители, което е 31 пъти повече в сравнение с числеността на първия екип на компанията. Приходите от своя страна също имат сериозно нарастване и достигат средно годишно сумата от 35 милиона евро.


КОНТРАКС е основана през 1992 г. като международен холдинг с компании в шест страни на Източна Европа и централен офис в Будапеща, Унгария. От 2000 г. КОНТРАКС е изцяло българска частна компания. Дългогодишният опит и широкият потенциал на компанията я утвърждават като водещ доставчик на ИКТ за големи частни и държавни структури. В резултат на упорит труд и добро управление тя заема водещи позиции на българския ИТ пазар.