Acer представя своя първи преносим компютър с новия 64bit –AMD® Athlon™ 64 процесор

от 11/02/2004

Acer, който е #1 в Западна Европа на пазара на преносими компютри и винаги на ниво с най-новите технологии, представи новата серия преносими компютри Всичко-в-едно - Acer Aspire 1500, новия преносим компютър, който е базиран на последния мощен Athlon 64bit процесор, който съвсем скоро беще представен от AMD.

Преносимите компютри от серията Acer Aspire 1500 са предназнаени за професионалисти и потребители в малки и средни фирми, които изискват мощен 64bit – hyper-transport driven преносим компютър, като алтернатива на настолния компютър, който осигурява напълно функционалността на работната станция на всякъде и в същото време подходящ за почивката и забавления.

Преносимите компютри от серията Acer Aspire 1500 са изградени на базата на AMD Athlon 64 процесор с Hypertransport™ технология, оборудвани с DVD-RW (Dual standard), както и класическото флопи дисково устройство, оперативната памет е 512MB DDR 333, с възможност за надграждане до 2048 MB, с капацитет на твърдия диск до 60GB ATA-100.

Преносимите компютри от серията Acer Aspire 1500 notebooks разполагат с 15” SXGA+ TFT екран с разделителна способност до 1400x1050 и използват най-новата технология ATI Radeon 9600 графичен чип с 64MB памет, като са съвместими с 8x AGP и Microsoft DirectX 9. DualView™ технологията и MS DirectSound съвместима аудио система отговарят на най-високите стандарти по отношение на двата вградени стерео високоговорители и вграден микрофон.

64bit процесор, Hypertransport™ технология и мощния ATI Radeon 9600 графичен чип дават възможност на преносимите компютри от серията Acer Aspire 1500 да осигуряват производителност, която е далеч по-висока от останалите преносими компютри и ви гарантират, че инвестицията ви ще продължи да ви бъде полезна и в бъдеще, тъй като вече сте готови да посрещнете приложенията от следващо поколение софтуер.

При моделът Acer Aspire 1501LMi Acer предлага структурата Всичко-в-едно, като предоставя максимална мощност, върхова производителност, пълна мултимедийна функционалност и лесна свързаност в едно компактно решение (с тегло около 3,4 кг), както за професионалисти, които пътуват, така и за корпоративни потребители.

Преносимите компютри от серията Acer Aspire 1500 предлагат изключителни параметри за свързаност сега и в бъдеще: вграден 56Kbps V.92 modem/fax, плюс Gigabit Ethernet 10/100/1000Mbps. И в заключение, всички модели предлагат безжична комуникация на базата на новия стандарт IEEE 802.11g.

Всики модели от серията предлагат пълен набор от входно-изходни портове, в това число паралелен порт, 4x USB порта, бърз инфраред порт (FIR), два PCMCIA type II и един type III CardBus слота, Firewire 1394 интерфейс за цифрови периферни устройства, вграден 3-в-1 четец за памет и S-video изход.

Поради всичко изброено преносимите компютри от серията Acer Aspire 1500 предлагат реално пълна конфигурация, което ги прави подходящи за изтънчени мултимедийни приложения, връзка с интернет или корпоративната мрежа, или пък гледане на филми БЕЗ КОМПРОМИС в качествено.

Преносимите компютри от серията Acer Aspire 1500 се предлагат с инсталирана Windows® XP Home операционна система (с носител за възстановяване на системата). Допълнителнят софтуер, който се предлага с преносимите компютри от серията Acer Aspire 1500 включват не само пълен комплект от системни приложения за оптимална конфигурация на системата, но и Norton Antivirus®, с възможност за осъвременяване директно от интернет, PowerDVD за ползване на DVD-ROM устройства и NTI CD Maker™.