Acer става основен доставчик на отбора на Scuderia Ferrari в състезанията от Формула 1

от 31/03/2003

Acer, една от водещите IT фирми в света на 18 Февруари 2003 год. обяви за подписано споразумение със Scuderia Ferrari, в съответствие с което ACER става “Официален Доставчик” на отбора на Ferrari за портативни компютри, работни станции, сървъри и монитори.

Духът на знаменитата фирма буквално пронизваше атмосферата на проведеното на 7 Февруари 2003 г. представяне на новият автомобил F2003-GA, с който отбора ще участва в шампионата през 2003. Новият автомобил Ferrari по признание на много специалисти има всички шансове за победа. Победител в предишните 4 състезания при конструкторите (Constructor's Championships), Scuderia Ferrari и тази година се стреми да остане начело при производителите на спортни автомобили и болиди от F1. В състезание, където всички конкуренти в лицето на водещите световни автомобилни производители са идеално подготвени и се борят за победа, от само себе си се разбира че нищо не може да бъде оставено на волята на съдбата.

Джанфранко Ланчи (Gianfranco Lanci), Президент на Acer IOBG и Acer EMEA направи следващото изявление : "Смятаме, че само ако отделяме голямо внимание и на най-незначителните детайли, може действително и непрекъснато да се усъвършенстваме по пътя към победата, по който Acer води своя отбор”

“Новите разработки, - продължи Дж. Ланчи – винаги са характеризирали както Формула 1, така и света на информационните технологии. Ние не се съмняваме, че нашето сътрудничество със Scuderia Ferrari ще повиши популярността на марката Acer и ще усили нашата позиция, като един от лидерите на пазара на компютри.”