BILLA избра KYOCERA MITA за свой партньор при цветния лазерен печат

от 03/10/2002

Известната в цяла Европа австрийска верига от хипрмаркети BILLA избра за свой партньор при цветния лазерен печат Kyocera Mita.
През изминалия месец BILLA подмени всички цветни принтери в своите над 4 000 магазина в Европа, по-голямата част от които са в Австрия и Германия.

Новото устройство заменящо старите мастилено-струйни принтери е Kyocera Mita FS-8000C – първият цветен лазерен принтер от фамилията ECOSys. Основната причина за смяната на досега използваната техника е отчитането на огромни експлоатационни разходи през изминалата година. Като ECOLaser Printer, FS-8000C е лазерният принтер с най-ниски експлоатационни разходи и себестойност на отпечатаната страница. Анализите на финансовия отдел на BILLA показват, че разходите по закупуването на принтерите и едногодишна експлоатация са значително по-ниски от тези при други лазерни или мастилено-струйни принтери.

Спестяването на разходи не е единственото предимство на FS-8000C. Като PostScript L3 принтер разполагащ с езика Prescribe – уникалният език за описание на страницата и управление на контролера на Kyocera Mita, той лесно се интегрира в Unix мрежата обслужваща цялата дейност на магазините на BILLA. Принтерът поема всички заявки за цветен печат, включително разпечатването на плакати за промоции и самозалепващи се етикети с цени на промоционалните артикули.

Доставката и инсталацията на принтерите в десетте магазина на BILLA в България е извършена от Българския партньор на Kyocera Mita – Контракс.