CA и NEC подписаха договор за сътрудничество да предоставят бизнес решения за архивиране за малкия и средния бизнес

от 30/09/2005

Датчет, Англия / Париж, Франция, Септември 28, 2005 – Computer Associates International, Inc. (NYSE: CA) и NEC Computers International подписаха OEM договор за пускане на пазара на решение по поръчка на клиента (хардуер + софтуер)за запазване, възстановяване, архивиране и защита на ценната информация. Новото решение е предназначено да привлече средния и малкия бизнес заедно с Microsoft Windows, Microsoft Windows Small Business Server, Linux and Netware server environments. Новото решение ще бъде достъпно през октомври в Европа, Средния Изток и Африка (EMEA) посредством мрежата на NEC Computers International и техните партньори.

CA и NEC ще предлагат цялостно решение, базирано на хардуер и софтуер от световни лидери, което да се грижи за малкия и средния бизнес и да защитава в най-голяма степен ценните данни. Комплексното решение ще се предлага от NEC, като клиентите ще могат сами да го конфигурират, използвайки продуктовия каталог на NEC - NEC Express5800 servers, архивиращи устройства и операционни системи с CA’s BrightStor ARCserve Backup r11.5 софтуер. NEC ще се грижи за съществуващата линия на BrightStor ARCserve Backup и всички други продукти, включени в решения, като осигуряват всеки технически гаранционен или следгаранционен сервиз.

Сървърът NEC Express5800, чиято продажба се увеличи два пъти в последните две години във Франция предлага голяма гама от платформи от един процесор до четири и шасита както tower, така и rack.

За да задоволи изискванията на крайния потребител NEC предвижда интегрирането на богат набор от архивиращи технологии в серията сървъри Express5800, като DAT, DLT, LTO и AIT.

Завода на NEC в Анжер, Франция, който е пригоден да изработва сървърни системи, комбиниран с ефективността на CA's BrightStor ARCserve Backup r11.5, правят това решение уникално.

Възможността за увеличаване на решенията за защита на данни и пълното конфигуриране на системата задоволява всичките изисквания на крайния потребител на най-ниска цена.

Всеки клиент получава индивидуално изработено решение за защита на данните, което е ратифицирано, одобрено и с гарантирано качество от NEC.

BrightStor ARCserve Backup r11.5 се грижи за максимална защита на сървърите за среден и малък бизнес. CA продължава да разработва софтуер с все по-голяма защита на ценната информация, като мощно архивира и възстановява системата. Освен това, BrightStor ARCserve Backup r11.5 може да бъде инсталиран и конфигуриран в NEC CLUSTERPRO/ExpressCluster r3.1 SE и LE environment, като има възможност също да архивира и възстановява системата.

"NEC продължава да предлага напълно интегрирано решение за малкия и средния бизнес. Нашето сътрудничество с CA, лидер в съхранението, не само възнамерява, но и ни дава възможност да предлагаме на нашите клиенти едно общо решение на много атрактивна цена," казва Денис Беликам, директор на NEC Computers International.

"Удовлетворението да специфицираш IT от SMBs е ключ да се фокусира CA в EMEA," казва Тим Гудуин, директор продажби на CA’s OEM за EMEA. "Докато работим с OEM партньори като NEC, чиято европейска производствена инфраструктура е с голяма гъвкавост, продължаваме да подсилваме нашето желание да се грижим за малкия и среден бизнес, с решения които улесняват защитата на техниката и така клиентите могат да се фокусират върху собствения си бизнес."

ПРИМЕРНО ЗАЩИТНО РЕШЕНИЕ ЗА ДАННИ:
Scaleable Dual-Processor Tower Backup Server

NEC Express5800/120Eg
1x Intel Xeon 2.8GHz/1MB/800MHz with EM64T
1GB DDR dual channel ECC SDRAM
CD-ROM & Floppy Disk drives
SATA 4-Channel RAID Controller
2x 80GB SATA HDD Hot Swap
2x 570W HotSwap Redundant Power Supply Units
AIT-2 Turbo (80/200GB) SCSI Internal Tape Drive
Windows Small Business Server 2003, Standard Edition (5 CALs, EN)
BrightStor ARCserve Backup r11.5 for SBS 2003 Standard Edition

Наличност
BrightStor ARCserve Backup Data Proctection Solutions through NEC will be available to buy from October 2005 throughout the EMEA region.

За NEC Computers International
NEC Computers International (NEC CI) произвежда и поддържа всички компютри, сървъри и сториджи manufactures and supports all NEC PCs, Servers and Storage в EMEA. NEC CI също притежава Packard Bell, един от лидерите на компютри в Европа.
За повече информация, моля посетете www.nec-computers.com

За CA
Computer Associates International, Inc. (NYSE:CA), един от световните лидери в софтуерните компании, доставя софтуер в над повече от 140 страни. Компанията е основана през 1976 със седалище Исландия
За повече информация, моля посетете http://ca.com