Дистрибуторът на Kyocera Mita – Контракс спечели високо отличие за рекордни продажби

от 27/08/2003

Контракс ООД – българският дистрибутор на Kyocera Mita – беше високо отличен за рекордни продажби през изминалата финансова година (04.2002 – 03.2003).

Г-н Тецуо Окада, президент на Kyocera Mita Europe, връчи сертификата на Г-н Йордан Йорданов, управител на Контракс по време на годишната дистрибуторска конференция на Kyocera Mita, която се състоя през Юни 2003 в Марбела, Испания. На церемонията присъстваха също Г-н Коджи Окамото, генерален директор на Kyocera Mita International Sales и Г-н Кацуми Комагучи, управляващ директор на Kyocera Mita Corporation.

Увеличението на продажбите през финансовата 2003, спрямо тези през 2002 възлиза на забележителните 995% по брой продадени устройства, което съответства на 382% по направен оборот.

Съществен е не само факта, че Контракс е увеличил продажбите, но и това че голяма част от реализираните обороти са в резултат от значимите договори, които изпълни Контракс през изминалата година. Те са доказателство за това че на база продуктите на Kyocera Mita се разработват успешни проекти за подобряване на качеството и ефективността в различни икономически свери.

Успеха на Контракс до голяма степен се дължи на няколкото значими проекта завършени през изминалата година. За реализацията на проекта за личните лекари Контракс достави и инсталира 4 050 лазерни принтера. 3 500 от тях бяха инсталирани в периода Септември – Ноември 2002, а останалите 550 през Януари 2003.

През Октомври 2002 в Министерството на Отбраната бяха инсталирани 110 монохромни и няколко цветни лазерни принтера. През Април 2003 Министерството на Образованието и Науката осигури на българските училища 400 многофункционални цифрови копирни машини по Проекта за Модернизация в Образованието финансиран от Световната Банка. Контракс ще завърши инсталациите в цялата страна преди началото на следващата учебна година.

Принос за увеличаване на продажбите на Kyocera Mita в България има и дилърската мрежа на Контракс. Нейното разширяване доведе до реализацията на повече от 250 устройства през Януари – Март 2003 а след дилърската стреща през Април 2003 ръстът на продажбите достигна около 450 устройства (лазерни принтери и многофункционални цифрови копири)

Увеличените продажби на Контракс доведоха до значителния пазарен дял на продуктите на Kyocera Mita в България. Сега Kyocera Mita притежава 25,7% от общия пазар на лазерни принтери, което се равнява на над 4 139 устройства и е второ място след HP, който има 53,8%.

Контракс планира на базата на постигнатите резултати да продължи увеличаването на пазарния дял на Kyocera Mita. Акцент във фирмената политика през следващите месеци ще бъдат както директните продажби, така и продажбите на Kyocera Mita през дилърската мрежа в цялата страна. Завоюваните позиции са естествен резултат от богатата и динамично допълваща се продуктова гама на Kyocera Mita и богатия опит и професионален екип на Контракс.