Fujitsu анонсира три нови фамилии преносими компютри

от 06/04/2021

Галерия

Fujitsu анонсира три нови фамилии преносими компютри, изградени на базата на най-новото 11-то поколение процесори и системни набори на Intel.

 

Фамилиите включват новости като новите графични ядра на Intel Iris Xe Graphics, вградени в централния процесорен чип и конкуриращи като производителност дискретните графични карти, поддръжка на 5G мрежа при вградените LTE модули и високопроизводителни Thunderbolt 4 портове.

 

По отношение на сигурността новите модели имат пълния набор от функционалности като TPM 2.0, fingerprint и уникалната за продуктите на Fujitsu Palm Secure технология, както и инфрачервена камера, съвместима с Windows Hello. Нови моменти са добавените възможности за ePrivacy filter, позволяващ сигурна работа в помещения с много хора и електронното заключване на камерата.

 

Фамилията Lifebook E5x11, която представлява класически бизнес преносим компютър е представена с 15.6 и 14-инчов модел с тегло от 1200 грама за 14-инчовия и 1500 грама за 15.6-инчовия модел.

 

Ултрабуците от фамилията Lifebook U7x11 са на разположение в три формата – 15.6“, 14“ и 13.3“, като теглата им варират в зависимост от размера от 1.17 кг до 1.5 кг. Те имат вградени VGA и HDMI видео портове и LAN порт.

 

Особен интерес представляват ултрабуците от девета серия Lifebook U9311 и конвъртабъл варианта Lifebook U9311X, които стартират с тегло от 855 грама и са може би най леките преносими компютри от този клас на пазара. Те съчетават всички предимства и функционалности на описаните по-горе серии, съчетани с компактен дизайн, удобство при работа и ултра ниско тегло.