Gеneral Dynamics представи своя проект за модернизация на Сухопътни войски на Националната конференция „Отбранителна и аерокосмическа индустрия и изследвания"

от 18/07/2017

Под патронажа на президента Румен Радев в Централния военен клуб в град София се проведе Национална конференция „Отбранителна и аерокосмическа индустрия и изследвания". Това е първата конференция в Европейския съюз, посветена на новия Европейски фонд за отбрана, чието сформиране предстои да бъде гласувано в Европейския парламент.

Държавният глава Румен Радев очаква представянето на Европейския фонд за отбрана в София да подпомогне националната отбранителна индустрия, научният и изследователски потенциал да намерят своя път за ефективно интегриране и коопериране с европейските научни и индустриални структури, работещи в сферата на отбраната.

Специално участие в конференцията взе г-жа Елжбета Биенковска, европейски комисар по вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и малки и средни предприятия.

На щанда на Gеneral Dynamics и неговият търговски представител за България фирма КОНТРАКС президентът Румен Радев и европейският комисар г-жа Елжбета Биенковска се запознаха с подхода на Gеneral Dynamics в проекта за модернизация на Сухопътни войски с оборудването на 3 батальона с нови бойни колесни машини и информационна-комуникационна система.

Галерия