Годишната среща на NEC Computers се проведе в България

от 27/04/2007


Повече от 80 VIP-дистрибутори взеха участие в партньорската конференция на NEC за Европа, Среден Изток, Африка и Латинска Америка в София, България

Ключови регионални партньори от над 35 различни страни участваха в годишната партньорска конференция на NEC под мотото „That`s why NEC Innovates”. ( Италия, Холандия, Гърция, Египет, Малта, Румъния, Катар, Испания, Сърбия, Тунис, Португалия, Алжир, България, Хърватска, Гърция Мароко, Унгария, Чехия, Русия, Сенегал, Белгия, Люксембург, Бахрейн, Германия, Албания, Южна Африка, Великобритания, Бразилия, Саудитска Арабия, Словения, Йордания, Ливан, Кипър, Полша, Дубай ).

Събитието състояло се от 24-ти до 27-ми в България даде възможност на партньорите на NEC Computers за региона, да споделят корпоративната визия и партньорска стратегия на NEC. В допълнение на презентациите от екпертите на NEC Computers’ EMEA, бяха организирани сесии с демонстрации на живо от последните технологии представени от NEC Computers. Фокусът беше поставен върху последните модели сървъри, сториджи, бизнес решения и наскоро пуснатото компютърно виртуализационно решение, включващо VoIP, Виртуален компютърен център (VPCC).
„Това партньорско събитие на NEC Computers беше отново отлична възможност за обмен на идеи и сближаване с нашите партньори. Особено ни радва одобрението от нашите партньори на новите предложения, и най-вече на новия „ Виртуален компютърен център”, коментира Жан-Клод Тажер, президент и изпълнителен директор на NEC Computers. ” Интерактивните сесии и персоналните срещи на събитие от този род разкриват нови бизнес възможности за нашите партньори, които могат да бъдат използвани в услуга на техните клиенти”.

Събитието събра над 80 бизнесмени от целия регион на NEC Computers и VIP лектори от Intel, Microsoft, VMWare, както и ръководството на EMEA на NEC Computers.

Г-н Тецуя Фуджита, представляващ търговската централа на Корпорацията NEC посрещна и поздрави лично партньорите.
“NEC се ангажира да разшири глобалното си международно присъствие. Ние можем да реализираме това само благодарение на помощта на нашите партньори.” каза г-н Фуджита от NEC, “ Събитие с такъв ранг ни дава възможност да споделим глобалната си стратегия, както и да подпомогнем нашите партньори в разширяването на техния бизнес с NEC.”
Конференцията даде също реална възможност на останалите NEC филиали да представят техни оферти, както и своя принос в Групата NEC:

- NEC High Performance Computing Europe, водещ доставчик на решения и IT системен интегратор, отговарящ на изискванията на Инвестиционните проучвания и Индустрията

- NEC Philips Unified Solutions, съвместна инвестиция на NEC Corporation и Royal PhilipsElectronics в областта на корпоративните комуникации.

Конференцията продължи два дни и беше разделена на две сесии: сутрешните сесии включваха корпоративни презентации за стратегия, нови тенденции в пълната гама на продукти и решения. Следобедните сесии включваха демонстрации на различни продукти и решения и индивидуални срещи между ръководството на NEC Computers и партньорите за подкрепа на различни възможности или специални проекти.
Важността на събитието бе подчертана и от присъствието на две важни фигури за България - господин Пламен Вачков, председател на ДАИТС и от господин Бойко Борисов, кмет на София, които поднесоха своите приветствия към участниците в конференцията и към ръководството на NEC Computers.