Клиентите са най-големият актив за всяка компания

от 21/04/2010

12-ият финансов ИТ форум „Новите бизнес тактики зад ИТ стратегиите на финансовия свят” бе проведен на 20 март 2010 г. в хотел Шератон. Основните идеи, дискутирани на събитието, бяха в духа на световната финансова криза, последствията от нея и възможностите за преодоляването й в българска среда.

fin_forum_20apr10_w.jpg

Обстоен анализ на българските финансови условия направи постоянният представител на Международния валутен фонд в България и Румъния Тони Либек, който обясни състоянието на икономиката ни в цифри.

Кратко представяне на начините за идентификация, оценка и контрол на риска при финансовите институции направи Драгомир Манов, който е Ръководител отдел „Бизнес анализи и управление на проекти" в Контракс. В представянето на темата той наблегна на контролирането на операционния риск – една от основите на първия стълб от споразумението „Базел II”. Драгомир Манов цитира основателката на световноизвестния козметичен гигант Esteé Lauder „Touch your customer, and you're halfway there” и постави фокуса на презентацията си върху отношенията на фирмата с клиенти, които са най-големият актив за всяка компания.