КОНТРАКС отличен за Data Center Partner of the Year на Fujitsu за регион Източна Европа, Русия и Африка

от 04/06/2019

На специална церемония проведена в Токио през май 2019 г. бе връчена на КОНТРАКС наградата Data Center Partner of the Year на Fujitsu за Източна Европа, Русия и Африка.

През изминалата година КОНТРАКС реализира множество проекти с продукти на Fujitsu - сървъри, хибридни и all-flash дискови масиви, специализирани устройства за backup, комуникационни устройства, софтуерни продукти и облачни решения, с които бяха изградени центрове за данни в областта на образованието, науката и държавната администрация.

КОНТРАКС отчита за 2018 година над 40% ръст на приходите от продажби на Fujitsu оборудване и решения, надхвърляйки 9.5 млн. лева за първи път в историята на партньорството ни. Най-висок е оборотът от продажби на ентерпрайз продукти и решения, над 3 пъти в сравнение с 2017 г., което е резултат от успешно реализирани големи проекти в образованието и публичния сектор.

„Fujitsu е ключов партньор за КОНТРАКС при изграждане на нови или разширяване на съществуващи дейта центрове. Приемаме отличието с гордост и като признание за работата на нашия екип от сертифицирани специалисти, като бих искал да отбележа, че в плановете на КОНТРАКС влизат задълбочаване на това стратегическо партньорство“ – коментира отличието Николай Йорданов, изпълнителен директор на КОНТРАКС.

КОНТРАКС е търговски партньор и оторизиран сервиз за България на цялата продуктова гама на Fujitsu от 2005 година. КОНТРАКС притежава най-високото партньорско ниво - Select Expert, във всички продуктови направления на Fujitsu. Фирмата има богат опит в проектирането, изграждането и поддръжката на сложни технологични решения, базирани на технологиите на Fujitsu.