КОНТРАКС бе сред изложителите на XVI специализирано международно изложение за отбранителна техника и услуги "ХЕМУС 2024" в Пловдив

от 05/06/2024

От 5 до 8 юни 2024 КОНТРАКС участва на XVI специализирано международно изложение за отбранителна техника и услуги "ХЕМУС 2024", което се проведе в Международния панаир в Пловдив.
 
На щанда на КОНТРАКС посетителите имаха възможност да се запознаят с безпилотните летателни системи и анти-дрон решенията, предлагани от Контракс и по-конкретно със съвместната разработка с Telesys – TERES-02 със свръхмодерни прибори за наблюдение и радар със синтезирана апертура (SAR), както и с безпилотен хеликоптер с интегрирана оръжейна система за прецизна стрелба от Steadicopter, така и с разузнавателен апарат клас „микро“ на Ucandrone, снабден със система за вертикално излитане и кацане. Заедно с тях бяха представени решенията, които Контракс предлага като представител на General Dynamics European Land Systems и General Dynamics Mission Systems. Засилен интерес се наблюдаваше и към симулационната платформа с добавена реалност на Combatica, предназначена за тренировки на специални части от армията и службите за сигурност, която бе достъпна за посетителите на щанда на КОНТРАКС.
 
Сред официалните гости, които посетиха щанда на КОНТРАКС, бе и министърът на иновациите и растежа г-н Росен Карадимов. Той заяви, че МИР има намерение да си сътрудничи в по-голяма степен с организаторите за подготовката на следващото изложение през 2026 г. „Искаме да осигурим повече възможности за всички стартиращи компании, които да представят работата си по време на изложението и по този начин да дадем старт в бъдещето им развитие“, подчерта министърът.