Kyocera Mita представи осем нови продукта на тазгодишния CeBIT

от 02/04/2003

На тазгодишния CeBIT, Kyocera Mita представи осем нови продукта. Мотото на експозицията бе “Икономичност”, а акцентите – точност, сигурност, продуктивност и ниска себестойност. Естествено, посетителите на изложението имаха възможност да се запознаят не само с новите устройства, а с цялата продуктова гама на фирмата, включваща популярните ECOLaser принтери и цифрови многофункционални устройства, както и сравнително по-новите широкоформатни и цветни ECOSys устройства.
Едни от най интересните сред тях бяха първият цветен A4 ECOSys цветен лазерен принтер печатащ с еднаква скорост цветно и чернобяло, един от най евтините на пазара А3 ECOLaser принтер, а така също и:

КМ-1500 Най-малкият лазерен А4 цифров копир на Kyocera Mita

Макар че ще бъде пусната на пазара по-късно през годината, тази фантастична машина на Kyocera Mita бе демонстрирана на живо на CeBIT.
Устройството е конструирано на основата на добре познатия ни принтер FS-1010. Сравнен с устройствата със сходни характеристики и функционалност, произведени към септември 2002г., КМ-1500 е най-лекият и най-малък А4 цифров копир в света. Той не само заема малко място, но е и много практичен – копията се събират върху самата машина, което допълнително пести място. Подходящ е за малки офиси и домашно ползване. Работи бързо и качествено – за една минута се копират 15 стр. С формат А4. Хартията може да бъде с тегло до 163 гр./кв. м., като е възможно копирането и върху прозрачно фолио.
КМ-1500 се отличава и по характерната за устройствата на Kyocera Mita дълготрайност. Гарантираната издръжливост на машината е до 100 000 копия. Когато свърши тонерът се сменя само касетата, но не и барабанът, което намалява чувствително цената за отпечатано копие.
С ниската себестойност на копие, намалените разходи за консумативи и с въвеждането на редица полезни функции като Scan Once – Print Many и Electronic Sort (електронно сортиране) КМ-1500 несъмнено ще има голям пазарен успех.