"Научих се да не се отказвам, когато нещо ми се струва безнадеждно" - Боян Пресолски, техник "Компютърни системи", КОНТРАКС

от 11/08/2017

1. Откога работиш в КОНТРАКС? Опиши своите силни страни?

Работя в КОНТРАКС от април 2017 г.

Мога да се похваля с моето положително отношение към работата, никога не се отказвам преждевременно.

2. Опиши твоето любимо занимание/хоби в свободното време. Откога се занимаваш с него, как се запали?

Туризъм и колоездене – по активно от 10-тина години насам. Запалих се постепенно и поетапно. С колоезденето се запалих на един поход с колела от София до Черно Море.

3. Разкажи интересен момент свързан с хобито ти. Помага ли ти в работата? Би ли могъл да опишеш КОНТРАКС през него (текстура, мирис, цвят, звук или друго)?

Интересно беше когато с близки приятели се озовахме насред планината с няколко приятели и имаше недостиг на храна и вода, бедствахме и имаше и контузени хора, и такива охапани от змия, които бавеха групата. В такива моменти си проличава кой какъв човек е. Аз самият бях подложен на изпитание кое да ми е приоритет - своето или чуждото оцеляване … мисълта ми течеше със скоростта на светлината и трябваше да взимам жизненоважни решения … е оцеляхме и аз, и те.

Изкачването на върхове тренира психиката, не само физиката. Научих се да не се отказвам, когато нещо ми се струва безнадеждно или когато съм убеден, че не мога да продължа. В такива случаи вече зная как да продължа напред.

Все още съм нов служител и не мога да опиша КОНТРАКС освен да кажа, че KONTRAX is my peak.

4. Кое е най-голямото ти предизвикателство в професионален план? А, в личен?

Единствено и най-голямо предизвикателство – нямам. Почти постоянно се появяват малки и големи предизвикателства, с които се заемам. В личен план е същото.

5. Твоето послание към колегите е …

„Граници? Никога не съм виждал такива, но съм чувал, че съществували в умовете на повечето хора” - Тур Хейердал

 

Можете да следите Live@Kontrax на страницата на КОНТРАКС във Facebook и LinkedIn.

Проектът Live@Kontrax има за цел да представи екипа на КОНТРАКС чрез неговите любими занимания в свободното време. Всеки петък имаме удоволствието да опознаем по-отблизо и лично нашите колеги в тяхната обичайна житейска и присъща среда. Верни на принципа, че най-добрата работа е тази, която ни носи удовлетворение и радост, и дори бихме нарекли свое хоби, се впускаме в откривателско приключение с щипка любопитство, да узнаем повече за колегата от отсрещното бюро.

КОНТРАКС празнува 25 години от своето създаване и е сред водещите доставчици на информационни и комуникационни системи.