NEC Компютърс представя новия преносим компютър VERSA S970 с Intel® Centrino Pro технология. Един внушителен продукт за професионалния пазар, S970 е комбиниран с нов по-добър дизайн, качество и произв

от 12/06/2007

VERSA S970 съчетава последната Intel® Centrino™ Pro и Intel® Centrino® Duo процесор технологии за да осигури повишена сигурност, управление и по-висока потребителска продуктивност. Акцентира се върху сигурността на VERSA S970 с помощта на биометричните функции, а комуникацията е осигурена с WiFi 802.11n, Bluetooth и стандартни портове.


Новата гама е проектирана за да осигури най-високи възможности за сигурност, освен с четец на пръстови отпечатъци и с STOPTRACK, ТРМ чип и BIOS парола на две нива. Той включва в себе си също така и функцията за мигновено възстановяване, която позволява потребителите да възстановяват системата в случай на срив на операционната система. В борбата срещу кражбата на лаптопи, NEC също предлага на клиентите възможност да сложат тяхното лого директно върху кутията на продукта.


В допълнение преносимият компютър предлага на потребителите и по-голям живот на батерията чрез ЕСО бутон. Тази характеристика се предлага за цялата гама VERSA и гарантира до 9 часа режим на работа на батерията когато са добавени батерии с 12 клетки. Това също позволява нивото на консумация на електроенергия да бъде намалено и осигурява икономичен режим, като се намалява на половина честотата на процесора, при което се намалява яркостта на екрана.


Идеален за хора на път, NEC VERSA S970 осигурява цялостна и разширена свързаност. WiFi 802 картата осигурява по-голям радиус на работа и по-добро качество на връзката благодарение на няколко антени (MIMO технология). В допълнение, подобно на всички лаптопи в гамата на NEC, той притежава Bluetooth като опция, 4-в-1 картов четец и 3 USB порта.


Тежащ само 2 кг преносимия компютър, предлага на потребителите 14” WXGA дисплей, който осигурява NEC Компютърс да бъдат начело на пазара на мобилните компютри като предоставя на потребителите удобствата на един настолен компютър и да работят далеч от своите офиси.


Базиран на Intel® Centrino® Pro процесор технологията, VERSA S970 се възползва от IAMT технологията (Intel технология за управление), позволяваща да се осъществяват нарастващ брой отдалечени операции. Това може да стане дори и когато компютърът е изключен или се използва отдалечено посредством WiFi мрежа. Тази технология осигурява голямо предимство в сферата на управление.


NEC VERSA S970 включва Т7ХХХ серии Intel® Core™ 2 Duo с 4 Мb кеш. Той също може да притежава 1 GB Intel® Turbo памет за да позволи бърз старт на Windows и най-често използваните приложения. Чипсетът Intel® GM965 гарантира ефективна работа и значително увеличава продуктивността.


NEC също предлага и възможността от новият NEC порт репликатор 3 с DVI-D за да позволи на потребителите да се свържат с техните монитори с цифров изход без компромис в качеството на изображението.