NEC представя най-тънкия в света преносим компютър

от 08/04/2003

NEC представя модела NEC VERSA S800, който предлага изключителна мобилност с безкомпромисна мощност и лесна комуникация за пътуващите бизнесмени, които се нуждаят от мощност и гъвкавост от всякъде и по всяко време.

Изключителна мобилност
Посредством своя тънък и лек дизайн (280x222x17mm и 1.14kg) и голям дисплей (12.1” XGA TFT LCD screen), NEC Versa S800 е идеален за хората на път.

Безкомпромисна мощност
NEC VERSA S800 е с Ultra-Low-Voltage Mobile Intelв Pentiumв III Processor - M at 933 MHz, включващ Intelв SpeedStepв Technology, която автоматично оптимизира мощността на приложенията и използването на енергията, като по този начин осигурява по-дълъг живот на батерията (4 часа автономия и 8 часа с батерия с голям капацитет).
Този компютър се характеризира с 256MB RAM и 20GB капацитет за съхранение на данни.
Той включва Microsoftв Windowsв XP Professional Edition и пълен комплект на най-новите приложения.

Лесна комуникация
NEC VERSA S800 се отличава с оптимизирана свързаност с интегрирана безжична мрежова карта (802.11 a/b), вътрешна мрежа Fast Ethernet и 56K модем, VGA адаптер за връзка с външен монитор за компютър, както и три USB 2.0 порта за външни устройства.

Относно NEC
NEC Computers International (NEC CI) произвежда и поддържа всички компютри, сървъри и устройства за съхранение на данни с марката NEC в Източна и Централна Европа. NEC CI предлага на пазара и марката Packard Bell, един от лидерите на Европейския пазар за домашни компютри. NEC CI притежава два центъра за Проучване и развитие (Франция и Малайзия) и три завода за производство (Франция, Шотландия и Малайзия).

За повече информация, моля посетете http://www.nec-online.com.