Ниска цена, мрежов интерфейс, мощна мултифункционалност – новият Kyocera FS-1118MFP

от 02/06/2005

В основите на разработката на новия продукт на Kyocera FS-1118MFP е успехът на неговия предшественик FS-1018MFP. Новото А4 мултифункционално устройство FS-1118MFP предлага на потребителите стандартна мержова връзка, пълна функционалност и още много функции като Scan към PC и опция за факс.

Базиран на уникалната, дългогодишна технология на Kyocera, ECOSYS, моделът FS-1118MFP дава много ниска цена на страница и много ниска Обща Цена на Притежание (ОЦП), независимо дали машината се използва за принтиране или копиране.

Мрежовата свързаност, осъществена със стандартния многопротоколен принт сървър, прави FS-1118MFP идеалния продукт за работа в екип, малка група или департамент като мощно и високо-функционално комуникативно устройство.

Функционалност и скорост
FS-1118MFP печати качествени А4 документи с 1200 dpi и със скорост на принтиране от 18 страници в минута, като времето за отпечатване на първата страница е само 8 секунди. Освен предлаганото високо-качесвено принтиране, копиране и цветно сканиране, тази нова мултифункционална система включва и опция за факс функции. Така FS-1118MFP ще е документният хъб на всеки малък офис или малка работна група.

Компактен и мощен
Въпреки че FS-1118MFP е с компактен дизайн и заема малко място на Вашето бюро, това не повлиява на неговия значителен капацитет за зареждане с хартия. FS-1118MFP предлага стандартния капацитет за хартия от 300 листа, който може да бъде увеличен на 550 листа фромат А4 с добавянето на PF-17 Paper Feeder, което означава по-рядко зареждане на хартия.

Възможно е да се инсталира и DP-100 Document Feeder, което ще даде възможност на FS-1118MFP лесно да се справя сголеми задачи за копиране и сканиране. Централният контролер на устройството е с впечатлявашите 96MB RAM като стандартни (възможност за разширение до 320 MB), за да се справя с лекота с висококачествени цифрови копирни задачи като сканирай-ведъж-принтирай-много и електронно сортиране.

Преимущества на цветното сканиране
Системата на FS-1118MFP включва цветно сканиране като стандарт и така потребителите ще могат да се възползват от цвета в офиса. Хората обръщат повече внимание на цветовете и възпроизвеждат информация по-ефективно. Така ще можете да увеличите потока на информация в компанията и да подобрите ефикасността на работата.

Потербителите могат да си водят записки в различни цветове по време на дадена среща или върху графика за деня, а после вместо тези записки да се пренабират на компютър, което отнема допълнително време, просто да се сканира оригиналния документ на FS-1118MFP и незабавно да бъде изпратен по електронната поща. Бележки написани на ръка могат да бъдат използвани да подчертаят промени по всякакви документи – договори, статии, графици, карти или всъшност всичко, което може да се сканира.

Работата по този начин е по-спокойна, а вътрешните комуникации – по-добри – което спомага за ефиксност и яснота по всеки проблем.

Мрежови достъп
Моделът FS-1118MFP може да бъде свързан както с един отделен компютър чрез Hi-Speed USB 2.0 или паралелни (IEEE 1284) интерфейси, така и с много компютри в офисната мрежа чрез вградената Ethernet карта. Потребителите ще могат да се възползват от свойства като Сканирай към PC, Сканирай към e-mail и възможността за факс функция. За FS-1118MFP също е стандартен и мощния контролър език на Kyocera, PRESCRIBE, който емулира както PCL5e и PCL6, така и PostScript3® (KPDL3) и PDF direct printing.

ECOSYS – спестява пари и предотвратява замърсяването
FS-1118MFP е базиран на уникаланта пестелива ECOSYS технология, която използва компоненти с дълъг живот. Тонерът е единственият консуматив, от който устройството се нуждае. В резултат на това разходите и замърсяването са намалени, което гарантира, че има много ниска ОПЦ за своя клас и в същото време минимизира влиянието върху природата.

Новото мултифункционално устройство Kyocera FS-1118MFP ще бъде достъпно на Българския пазар от 20-ти Юни 2005 година при дилърите на Контракс.