Нов Fujitsu PRIMERGY сървър демонстрира световен рекорд по производителност при независими тестове

от 30/12/2020

Предложеният наскоро на пазара, ново поколение FUJITSU сървър PRIMERGY RX4770 M6 постави нов световен рекорд по производителност. Несравнимата му процесорна мощ е доказана, както за среди с високи изисквания за оперативна памет като SAP® HANA, така и за големи виртуални инфраструктури като VMware.

В тестовете със стандартната приложна тестова програма за SAP® HANA бази данни и при обработка на 7.8 милиарда записи PRIMERGY RX4770 M6 постигна върхови резултати за най-бързо зареждане на данни, най-голям брой изпълнени задачи по търсене на час и най-краткото оперативно време решение на цялостната задача. Резултатът от този тест потвърждава изключителната производителност на сървъра при аналитични натоварвания и такива с голямо натоварване на оперативната памет.

Четириядреният сървър постигна още и световен рекорд при теста на VMmark виртуализация на VMware, измежду всички подобни четириядрени сървъри. PRIMERGY RX4770 M6 показа топ VMmark 3.x резултати към 22 октомври 2020 г. Благодарение на двойната Intel Ultra Path Interconnect (UPI) свързаност PRIMERGY RX4770 M6 се превръща в перфектна база за големи среди за виртуализация, където изпълнението, надеждността и ефективността са от съществено значение.

Високопроизводителен сървър, оборудван с последна технология за сигурност

Fujitsu PRIMERGY RX4770 M6 е 3U четирипроцесорен сървър, който използва вградения в третото поколение процесори Intel Xeon Scalable изкусквен интелект за увеличаване на производителността и Intel Optane технология за оперативната памет. Изцяло препроектиран, той осигурява изключителна мощ и лесно администриране в рентабилен форм-фактор, позволявайки на организациите да ускорят дори най-взискателните приложения, да извлекат максимална стойност от своите данни и да ускорят своята бизнес трансформация.

За да се противопостави на кибератаките, които се увеличават по време на COVID-19 пандемията, Fujitsu са интегрирали Intel Platform Firmware Resilience (PFR) в PRIMERGY RX4770 M6. PFR помага за защита на платформения фърмуер, за откриване на пробиви във фърмуера и за възстановяване на сървъра до последното му известно добро състояние, ако бъде открит зловреден софтуер – като по този начин самият сървър става част от силната защита за сигурност на организацията.