Оптимизацията на работния процес в Общинския съвет бе основната тема, която събра над 50 председатели от цялата страна

от 25/03/2024

На форум в Пловдив се събраха близо 50 председатели на Общински съвети от цялата страна, за да обсъдят въпроси, свързани с оптимизирането на административните процеси в техните институции. Събитието, организирано от „НСОРБ-Актив“ и фирма КОНТРАКС на 22 март, беше открито от преседателя на Общинския съвет в Пловдив, Атанас Узунов.

В първата работна сесия фокусът бе върху дигитализацията, като участниците бяха запознати с решения и проекти за модернизиране на общините. Драгомир Манов, директор на „Развойна дейност“, и Александър Стаменов, акаунт мениджър в КОНТРАКС, бяха ключови говорители, представяйки предимствата на продуктите, които спестяват време и ресурси, както и допринасят за цялостна оптимизация на процесите, включително електронните заседания и гласувания в Общинските съвети.

Председателите на Общинските съвети на Сливен и Казанлък, Димитър Митев и Николай Златанов, споделиха своя опит в работата си с Информационната система за общински съвети на КОНТРАКС. Организирана беше и демонстрация на живо, с която бе създадена реална работна среда, симулираща заседание на Общински съвет, като бяха представени функциите и възможностите на платформата.

Марио Динков, директор на отдела „Продукти и Решения“ в Dahua Bulgaria, представи интелигентни решения за градската среда, използвайки изкуствен интелект. Техническият директор на ЕВОЛИНК, Калин Николов, показа как се осъществяват реално онлайн излъчвания на заседания на Общински съвети и комисии.

Събитието включваше и Q&A сесия, където участниците имаха възможност да обсъдят конкретни казуси от дигитализирането на процесите в местното управление.

Галерия