Превенцията от COVID-19 в училищата сега e по-лесна с внедряването на термокамери

от 08/10/2020

КОНТРАКС е сред първите фирми в България, които предлагат свое решение за следене на телесната температура, с което може да се предотврати разпространението на заразата от коронавирус на обществени места.

Сред първите училища във Варна, в които е внедрена система с термокамера от екипа на КОНТРАКС, е Варненската търговска гимназия “Г. С. Раковски“, която е с напълно обновена и модернизирана база открита преди броени дни от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев и кмета на Варна Иван Портних. Направена е фасадна реставрация на сградата, която е част от групов паметник на културата, а във входа на учебния корпус е поставена преносима термокамера UNI-T UTi165K, с която се гарантират здравословни и безопасни условия на преминаващите ученици и преподаватели, обясни директорът на учебното заведение Жечка Георгиева.

Досега екипът на КОНТРАКС е доставил и инсталирал системи с термокамери и в още няколко други училища във Варна, сред които СУ “Димчо Дебелянов”, ОУ “Йордан Йовков”, ОУ "Ангел Кънчев", както и в Професионална гимназия по техника и облекло “Дочо Михайлов”, гр. Тервел. КОНТРАКС от години работи успешно по различни проекти свързани с модернизацията и навлизането на съвременните технологии в образователния процес, а оттам и с повишаване образователния капацитет на българското училище.

Галерия