През 2003 год. Winstron – ODM поделението на групата Acer планира да произведе 3 милиона портативни компютъра за 2003 год.

от 16/04/2003

Според информация на Интернет изданието DigiTimes, тайванската фирма Wistron - поделението за проектиране и производство на групата Acer е получила голяма поръчка от водеща американска компютърна компания за производството на портативни компютри. Източниците на DigiTimes предполагат че IBM е компанията направила поръчката за новите портативни компютри от серията ThingPad R които трябва да са достъпни за клиенти във втората половина на 2003 год. Представителите на Wistron отказаха да потвърдят тези данни и заявиха че не разкриват информация за клиентите си.

Както отбелязват експерти Wistron има огромен опит в производството на свръх-тънки портативни компютри за Acer и Dell Computer, Legend и Sotec, а в бъдеще компанията смята за вземе поръчките за производство на портативни компютри от сериите ThinkPad X, A и T на IBM.

За 2003 год. Wistron планира да произведе на 3 милиона портативни компютъра , това е увеличени от 30% в сравнение с 2002 год. ( 2,3 милиона), благодарение на крупни поръчки от Dell, Acer, Legend и NEC, а също и от други производители. По информация на представителите на Wistron за тази година около 60-65 процента от продажбите на компанията ще бъдат реализирани от портативни компютри ( т.е. 5-10 процента по малко от 2002 год. ) като при това ще нарастнат продажбите и на сървъри, настони компютри и игрови конзоли.