TravelMate C100

от 15/05/2003

TravelMate C100

Създаден, като са взети предвид най-естествените и практически нужди на потребителите за работа с компютър, Acer TravelMate C100 е революция в портативните компютри, обединявайки класическият портативен компютър с планшетния компютър на бъдещето.

Ключови характеристики

TravelMate C100 предлага следващите ключови предимства:

· Тънък и лек, удобен за работа, когато се движите, когато стоите прав или седите.
· Безжичната връзка разширява мобилността на потребителите, особено подходяща за работещите със знания, които се движат в офиса или често са на път.
· Използването на процесор с ниска консумация на енергия, позволява въпреки малките размери на батерията работа до 3.5 часа.

Портативен и планшетен компютър

· Интелигентният дизайн позволява на екрана:
- Да се завърти на 180° (удобен за презентации пред малки групи).
- Да се завърти на 360° и да се затвори – режим на планшетен компютър.
· Системата позволява превключване на изображението по дължина и по ширина на екрана.

Много начини за въвеждане на информация

· Използвайки два типа електронни писалки системата позволява въвеждане на информация ръкописно.
· Разпознаването на глас позволява да се работи със системата чрез гласови команди и позволява на потребителя да превръща говор в текст.
· За потребителите които предпочитат традиционните начини на въвеждане на информация са клавиатурата и сензорният панел. Като допълнение може да се използва външна мишка и клавиатура.

Повишена сигурност

Решението на Acer PlatinumSecret™ SmartCard предпазва от неоторизиран достъп до файлове и програми.

Солиден дизайн

· Патентованата технология Disk Anti-Shock Protection (DASP) и магнезиевото покритие на кутията предпазват системата от падания и удари.
· Всеобхватни тестове за надеждност на компютъра срещу поливане, капки, надраскване, удари, висока и ниска температура и др. рискови фактори гарантират че компютъра е достатъчно издръжлив за работа в движение.

В допълнение на посочените вече предимства TravelMate C100 притежава и следните характеристики:

· 800MHz ultra low voltage Mobile Intel Pentium III Processor – M.
· 10.4" TFT LCD display позволява ръкописно въвеждане на данни ,1024 x 768 pixels резолюция, и 16 млн. цвята.
· 20GB или по-голям твърд диск.
· Разширени възможности за комуникация : USB (x2), Ethernet (RJ-45), модем (RJ-11), IEEE 1394 (Firewire), и Infrared (FIR).
· "Inking" технология от Microsoft (част от Windows XP Tablet PC Edition ) позволява ръкописно въвеждане, което може да бъде съхранявано и редактирано.
· Четири посочен scroll за режим портативен компютър.
· Вграден микрофон и говорител.

Концепция

· TravelMate C100 предоставя изключителна мобилност на безжичен ултра портативен компютър с допълнителната гъвкавост от разпознаването на ръкописен текст и интелигентният конвертируем екран.
· The TravelMate C100 е проектиран като средство за повишаване на производителността което позволява да се подобри мобилността, да се улесни достъпа до информацията и да се опрости взаимодействие с другите.
· The TravelMate C100 освобождава работещите от техните бюра и им дава подобрена производителност по всяко време и на всяко място.

Пазар

Според Microsoft, концепцията за Tablet PC представя следващата голяма крачка напред при мобилните компютри, промяна от вкарване на информация с мишка и клавиатура към невероятната гъвкавост и повишена производителност на “естествените” методи като ръкописа и речта.

Писалково базираните компютри са от скоро на пазара, познати са като PDA или Pocket PC. Различните форми на технологията се развиват от години но с ограничена функционалност и малък пазарен успех. In fact various forms of the technology have been evolving for years, but with only limited functionality and commercial success. Понастоящем , както IDC заявява в Personal Computing Newsletter (PC Weekly: June 27, 2002), подобренията на Microsoft в софтуера за разпознаване на ръкопис предлагат ефективно средство за конвертиране на голями обеми от ръкопис в текст.

Това, казва в допълнение IDC, показва че Microsoft разширява своята първоначална позиция от идеята че планшетните компютри ще елиминират необходимостта от клавиатура до следващата фаза, която включва повишена производителност с допълнителни средства за въвеждане на данни.

Acer, е един от малкото доставчици способни да демонстрират работещ конвертируем модел, преди да пуснат в продажба чисто планшетен компютър. Това ще позволи да се образоват потребителите за предимствата и характеристиките на планшетната платформа и ще им позволи по-лесно да мигрират към нея.

Създаването на първият конвертируем компютър на пазара ще запази позицията на Acer като технологичен лидер.

Позициониране на продукта

The TravelMate C100 представлява уникален продукт с добавена стойност , който трудно може да се позиционира в текущите пазарни сегменти. Като портативен компютър TravelMate C100 е ултра-портативен с едно вградено устройство за съхранение на данни с Mobile Intel Pentium III – M Processor. Като планшетен компютър е в сегмента така наречен “мида” от Microsoft . Това е за разлика от другите планшетни компютри, които са ограничени до звукови и писалково базирани възможности за въвеждане на информация.

Потребители

Насочен е към така наречените потребители работещи със знания. Те се нуждаят от ултра портативност и оценяват предимствата на многото начини за въвеждане на данни.

· Потребители които постоянно са в движение и се нуждаят от своите данни.
· Потребители, които се движат в офиса, ходят на срещи или правят презентации.
· Юристи, доктори, финансисти, индустриалци.