Водещите световни производители Volvo Group и Samsung Thales Corporation избраха да внедрят PLM решение на PTC

от 28/07/2009

На 27 май 2009 г. Volvo Group – един от водещите световни производители на товарни автомобили, автобуси и строителни съоръжения, задвижващи системи за морски и индустриални приложения, космически компоненти и услуги, направи своя директен избор за PLM (Product Lifecycle Management) решение като избра PTC за стратегически партньор.

„Нашето Windchill решение е ключов стратегически фактор за развитието на продуктовите и производствените процеси. Със създаването на среда, която насърчава вътрешното, външното и груповото сътрудничество, PTC може да помогне на компаниите да имат сериозно конкурентно предимство”, каза Ричард Харисън, председател и главен изпълнителен директор на PTC. „Ние знаем, че изборът на един стратегически партньор за PLM не е лесно решение.”, изрази мнение Джеймс Хепълман, президент и главен оперативен директор на PTC. Volvo Group извърши цялостно проучване и богат подбор на подобни процеси и критерии на водещи PLM разработчици и решения. PTC обаче излязоха с най-убедителното софтуерно решение, което най-добре обслужва Volvo Group като крупни бизнес потребности. Този избор е доказателство за усилията, които софтуерната компания хвърли в разработване на продукти за индустрията.

На 16 юни 2009 г. друга водеща световна компания, но в сектора на отбраната, корейската Samsung Thales Corporation избра след конкурс Pro/ENGINEER, конструкторското решение от следващо поколение на PTC за 3D CAD/CAM/CAE. Отбранителната компания се спря на Pro/ENGINEER да осигури един глобален конструкторски процес, оптимизиран според международните стандарти, който заменя предишната CAD система. Нарастващото неудовлетворение на ниво вендори накара корейската компания да проведе по-рано конкурса за избор на 3D CAD решение.

„От дълги години Samsung Thales има добри отношения с PTC посредством имплементацията на Windchill като стандартно PLM решение”, каза Сунг-Чол Баек, главен мениджър на Samsung Thales и добави, че Windchill осигурява на отбранителната компания мощна web-базирана поддръжка за основния процес за разработване на продукти в единна технологична архитектура и среда на изпълнение.