Заедно в новата реалност

от 15/09/2020

Заедно в новата реалност бе темата, която събра партньорите на КОНТРАКС от цялата страна на годишна среща. Тя се провежда за 28 поредна година, но за първи път във виртуална среда.

Основен акцент в програмата на срещата бе „новата нормалност“ и ИКТ решения за справяне в условия на световна пандемия. Представен бе модел на отдалечения работен процес и как може най-добре да бъде организиран технологично от Dell, както и новия подход на VMware за сигурност на данните. Kyocera запозна участниците със своя нов модел Kyocera TASKalfa Pro 15000c. Най-новите тенденции в комуникационните решения за бизнеса разкриха партньорите от Huawei Technologies Bulgaria и Jabra.

Втората част от програмата продължи в дискусионен формат, в който експертите от Fujitsu, Asbis, Polycomp и Lenovo представиха новите си продуктови линии и начертаха посоките, в които ще се развива ИТ индустрията занапред и какви нови възможности се откриват пред нея.

Разговорът бе отворен и за специалните гости и съмишленици през годините на КОНТРАКС – г-н Максим Минчев, генерален директор на БТА, г-жа Диана Митева, изпълнителен директор на ДСК Банк и ръководител на направление „Частно банкиране“ и доц. д-р Венелин Шурелов, сценограф, преподавател в НХА и автор на проекта „Един човек“. Те се включиха в първия ни КОНУШМАК, като говориха за връзката на технологиите с медиите, финансите и изкуството и как самите те променят бизнеса и ежедневието на всеки човек по нов и различен начин.