Биометрия

КОНТРАКС е представител и оторизиран партньор на един от лидерите в биометрията – 3М.

Мобилните мултибиометрични решения за идентификацията на 3М дават възможност на служители на правоохранителните органи бързо и на място да идентифицират лица. Предложените продукти дават възможностите на пълномащабна AFIS в ръцете на служителите на правоохранителните органи, като им осигуряват достъп за проверка на идентичността, както и база данни на арестувани лица или лица под гаранция.

Мобилни ръчни устройства се предлагат в различни модели - от такива, които само свалят пръстови отпечатъци, до модели, които включват мултибиометрично сваляне както на пръстови отпечатъци, така на лице и ирис. Всеки един от продуктите има необходимите сертификати, включително FIPS 201 PIV, Mobile ID FAP и MIL-STD-810F.

3M™ Cogent BlueCheck 2U Мобилно портативно устройство за идентификация
Проектирано за работа с една ръка, BlueCheck 2U позволява криптиран трансфер на свалени пръстови отпечатъци до хост устройство – таблет, портативен компютър, смарт телефон, посредством Bluetooth.

3M™ MI2 Мобилно портативно устройство за идентификация
Идеално решение за военни, правоохранителни и други агенции в променяща се среда, това устройство позволява на потребителите да извършват на място сваляне на пръстови отпечатъци от лица и други.

3M™ MI3c Мултимодално мобилно портативно устройство за идентификация
С набор от удобни за потребителя функции, с MI3 може бързо и лесно да се свалят пръстови отпечатъци с качество подходящо за правоохранителните органи, както и да се направи снимка с висока разделителна способност за идентификация. Приложенията включват управление на бедствията, идентифициране на ID документ и много други. Има на разположение множество модули за MI3 включително: четец на контактни/ безконтактни смарт карти, 1D/ 2D баркод четец, четец на MRZ зона на лични документи, 4-в-1 четец и четец на магнитни ленти.

3M™ Мобилно ID Софтуерно приложение
3M™ Mobile ID application работи на достъпните смарт мобилни телефони и е съвместимо със следните операционни BlackBerry® Android или iOS, като ги превръща във ваше собствено портативно устройство за идентификация. Софтуерът Mobile ID форматира свалените биометрични данни в NIST standard запис и го предава до дистанционната AFIS посредством безжична мрежа.

3M™ Web ID Application
100% web-базираната гъвкава архитектура на 3M™ Web ID application позволява да бъде използвано заедно с 3M BlueCheck 2U скенер за пръстови отпечатъци или USB оптичен скенер. Web ID позволява интеграция със скенери на други производители посредством ActiveX контроли. Биометричните данни се предават на дистанционната AFIS система по LAN или WAN мрежа чрез сигурна Web ID страница със стандартен браузер.