Облачни решения и миграция

 

Навлизането на облачните технологии прави разширяването, поддръжката и мобилността по-лесни от всякога. Прилагането на облачните технологии ви помага да развиете вашата информационна система по съвременен и иновативен начин, за което КОНТРАКС може да ви съдейства.

 

Office365

Office365 е най-разпространеният, познат и функционален модел на SaaS (Software as a Service), който интегрира в себе си Microsoft-базираните Exchange Server, SharePoint Server, Skype for Business Server и Active Directory, които потребителите могат да получат както отделно, така и заедно. Готовността на продуктите от момента на въвеждане на услугата и тяхната стабилност по време на ползването им са причината все повече фирми да обръщат поглед към „Облака“. Този вид услуга позволява да се поддържат огромно количество потребители без особени усилия. С осигурените 99,9% готовност на услугата от страна на Microsoft ползвателите имат изключително високо ниво на поддръжка, за която не се налага да се търси време или човешки ресурс. Всичко става автоматично, и е максимално подсигурено. Миграцията към облака обаче не винаги се случва по план или според предписанията. Тогава КОНТРАКС може да ви съдейства по разрешаване на проблемните области. Вместо вас планира, осъществява миграцията и поддържа структурата ви с ясното съзнание, че критичната поща, файлови услуги и комуникация с клиентите и/или колегите заслужава възможно най-голямо внимание.

Azure

Azure е най-бързоразвиващата се IaaS (Infrastructure as a Service) технология на Microsoft от съществуването на компанията и най-големият напредък в IT средата им от "Активната директория" досега. Като се базира изцяло на нуждите на своите потребители, Azure предлага неограничено количество решения, които да отговорят на тях, и свободата да се изградят цели платформи. С него можете да покриете пълния набор от дейности, като започнете от бекъп на личния си лаптоп, минете през онлайн подсигуреност на цели услуги и стигнете до развитие на цялостна продукционна среда, която по функционалност да надгради вече изградената локална. КОНТРАКС разполага с висококвалифицирани и опитни специалисти, които могат да се погрижат процесът по мигриране да премине лесно и бързо.

Независимо коя онлайн услуга сте решили да внедрите, КОНТРАКС е готов да се погрижи миграцията да не нарушава естествения ви работен ритъм. От нас можете да очаквате професионално отношение към всеки детайл и сигурност във всяка част от процеса по инсталиране.