Acronis True Image 2021 e първото цялостно решение за лична киберзащита, обединяващо бекъп с антималуер защита

от 25/08/2020

 

Acronis, световен лидер в киберзащитата, обяви пускането на пазара на Acronis True Image 2021. Новата версия интегрира нови възможности за киберсигурност с най-добрия по рода си бекъп, за да създаде първото цялостно решение за лична киберзащита за домашните потребители и малките бизнеси по цял свят.

Предоставянето на възможности за киберсигурност като антималуер защита в реално време, антивирусни сканирания при заявка, уеб филтриране и защита на видеоконферентни разговори, Acronis True Image гарантира на потребителите пълна киберзащита. За физическите лица и потребителите от малкия бизнес обединяването на тези жизненоважни възможности в едно решение прави тяхната защита по-лесна за управление, по-достъпна, като същевременно значително подобрява сигурността на техните данни и устройства.

Идеята за цялостно решение идва по време на пандемията от COVID-19, когато се разкриват пропуски в традиционните решения и стратегии. Осигуряването на домашните устройства никога не е било по-важно, но последното проучване на Acronis установи, че почти половината (47%) от служителите с отдалечен достъп, никога не са получавали ясни насоки за работа от вкъщи.

„Тъй като все повече хора работят или учат от вкъщи, ФБР документира 400% увеличение на кибератаките, тъй като хакерите знаят, че домашните системи обикновено не са толкова добре защитени, като тези в офиса,“ каза  Сергей Белоусов, основател и изпълнителен директор на Acronis. “Създаването на резервни копия без киберсигурност е непълен вариант в тази ситуация, както и киберсигурността без бекъп. Acronis True Image 2021 осигурява лесна, ефективна и сигурна киберзащита, която е необходима днес.”

Чрез интегриране на корпоративната VB100-сертифицирана технология за антималуер в Acronis True Image 2021, Acronis предлага едно  уникално решение, което да се справи с пълния набор от съвременни заплахи, свързани със загуба на данни.

Традиционният бекъп и киберсигурността са остарели

Устройствата, които използваме всекидневно, като компютри, смартфони и таблети, съдържат данни, които имат определена стойност. Киберпрестъпниците непрекъснато усъвършенстват атаките си, за да достигнат до тези данни, поради което компании за проучване на сигурността като AV-Test докладват повече от 350 000 нови малуер заплахи всеки ден.

Тъй като софтуерът и файловете често са цел на тези нови атаки, само традиционният бекъп вече не осигурява необходимата защита за потребителите. По подобен начин конвенционалните решения за киберсигурност не предоставят възможности за защита на данните и възстановяване, от които потребителите имат нужда след атака.

Да се разчита на множество продукти, които не са проектирани да работят заедно, създава пропуски в сигурността и е по-скъпо и по-сложно за управление.

Като единно, интегрирано решение, Acronis True Image 2021 запълва тези пропуски, което прави защитата и сигурността по-ефективни, по-лесни за управление и по-достъпни. Потребителите разполагат с автентични, непроменени данни, несъдържащи малуер за безопасно възстановяване. Те могат активно да спрат всяка малуер атака и след това бързо да възстановят засегнатите файлове. Самостоятелният и интуитивен интерфейс намалява сложността на управлението.

Интеграцията осигурява превъзходна киберзащита

През последните няколко години Acronis True Image е единственото решение за бекъп за лично ползване с вграден антирансъмуер, който спира атаките в реално време, като автоматично възстановява всички засегнати файлове.

С пускането на Acronis True Image 2021 тези възможности се разширяват в резултат на добавянето на модерната антималуер технология на компанията, която в момента е внедрена в Acronis Cyber Protect Cloud. Този антималуер от следващо поколение е посочен от независимите лаборатории за сигурност, като Virus Bulletin и AV-Test, като отчитащ със 100% честота на откриване на положителните резултати.

В резултат на това домашните потребители получават разширени възможности с Acronis True Image 2021, включващи:

  • Защита в реално време, задвижвана от подобрена на базата на изкуствен интелект поведенчески евристични методи, които спират всеки малуер
  • Антивирусно сканиране при заявка на цялата система или бързо сканиране на рискови файлове, всеки от които може да бъде планирано предварително или да стартира незабавно
  • Уеб филтриране, което автоматично блокира потребителите на Windows при достъп до злонамерени уебсайтове, които съдържат малуер, дезинформация, измами и фишинг атаки
  • Защита на видеоконферентни разговори чрез предотвратяване на хакерски малуер атаки при използване на популярни приложения, като Zoom, Cisco Webex и Microsoft Teams
  • Цялостно откриване на потенциални заплахи

Тези усъвършенствани възможности за антималуер са включени в лицензите Advanced и Premium и се предлагат като тримесечна пробна версия с лицензите Standard и Essential.

Acronis True Image 2021 предоставя на хората и малките бизнеси достъп до същите технологии за защита, на които разчитат световни компании и топ екипите на най-професионалните спортни отбори по света.

“Киберзащитата е основен приоритет за Rahal Letterman Lanigan Racing,” обясни Bobby Rahal, съсобственик на Rahal Letterman Lanigan Racing. “През последните две години разчитаме на Acronis за защита на нашите данни с най-новите решения за киберзащита. Когато нашите състезания бяха прекратени, Acronis продължи да осигурява защита на нашия екип, работещ дистанционно. Сега с Acronis True Image всеки може да защити личните си данни дори при настъпването на най-лошия сценарий.”

Надежден, както винаги

Новата версия на продукта разполага с няколко подобрения, включващи:

  • Продължителна репликация при бекъп. Ако се случи прекъсване, докато се извършва репликиране на данните в облака, процесът се възобновява от точката на прекъсване, за да се избегне дублиране на предварително репликирани данни.
  • По-бързо потвърждаване на резервното копие. Потребителите могат да изберат да валидират само най-новата версия за бекъп, което значително ускорява стандартния процес за валидиране на ефективността на бекъпа.
  • По-големи VM опции. Потребителите вече имат възможност за .tibx архиви, които могат да бъдат монтирани, преместени, преименувани и преобразувани във формат .vhd - което им позволява да се работят като виртуални машини.

Налични са четири версии на Acronis True Image: Standard, Essential, Advanced и Premium. 

КОНТРАКС е златен партньор на Acronis за България и като такъв предлага цялата гама от бизнес продукти на Acronis.

За Acronis

Acronis обединява защита на данни и киберсигурност, за да предостави интегрирана, автоматизирана киберзащита, която решава предизвикателства, свързани с безопасността, достъпността, поверителността, автентичността и сигурността (SAPAS) на съвременния дигитален свят. С гъвкави модели на внедряване, които отговарят на нуждите на доставчиците на услуги и ИТ професионалистите, Acronis осигурява превъзходна киберзащита на данни, приложения и системи с иновативни решения от следващо поколение, антивирусни решения, бекъп, възстановяване след срив и защита на крайни устройства. С всепризнатия антималуер, базиран на изкуствен интелект и технологии за удостоверяване на данни, базирани на блокчейн,  Acronis защитава всяка среда - от облачна през хибридна до локална - на ниска и предвидима цена.

Основана в Сингапур през 2003 г. и учредена в Швейцария през 2008 г., сега Acronis има повече от 1500 служители в 33 локации в 18 държави. На решенията на Acronis се доверяват повече от 5,5 милиона домашни потребители и 500 000 компании, включително 100% от компаниите на Fortune 1000, както и професионални спортни отбори на световно ниво. Продуктите на Acronis се предлагат от 50 000 партньори и доставчици на услуги в над 150 страни на повече от 40 езика.