Една задача е винаги по-лесна, когато е миксирана с любима музика

от 25/08/2017

Разговаряме с Мирослав Петров, специалист "Тестване на софтуер", Отдел "Бизнес анализ и управление на проекти" в КОНТРАКС за неговото хоби - миксиране на хаус музика.

1. Откога работиш в КОНТРАКС? Опиши своите силни страни?

Работя в КОНТРАКС от септември 2010-та година, съвсем скоро стават 7 години.

Винаги влагам сърце и душа в поставената ми задача и не се отказвам, дори нещата да не изглеждат розови.

 

2. Опиши твоето любимо занимание/ хоби в свободното време. Откога се занимаваш с него, как се запали?

Хобито, за което ми остава все по-малко време е миксиране на хаус музика. Занимавам се с това от 10-ти клас. С появата на първия собствен компютър, започнах да се сдобивам с по-некомерсиална електронна музика, оттам тръгна любовта ми към хаус музиката, а след това един приятел, който ми беше и съсед ме запали по миксирането и до ден днешен, при малко останало свободно време, гледам да „сглобя“ нещичко. Едни от последните ми миксове са: Progress Deep Inside of Me и DJ MaksWeIL – Love, But Who Is She.

 

3. Разкажи интересен момент свързан с хобито ти. Помага ли ти в работата? Би ли могъл да опишеш КОНТРАКС през него (текстура, мирис, цвят, звук или друго)?

Най-интересният момент свързан с хобито ми беше, когато с този приятел, който ме запали по миксирането, искахме да правим наше радио предаване свързано с хаус музика и култура, по образец на много световни такива. Единственият шанс, който получихме бе в още съществуващата тогава местна радиоточка, но аудиторията й беше с друг слушателски профил и интереси. След два ефира прeкъснахме, но остана положителен опит и много забавни моменти около подготовката на предаванията.

Относно помага ли ми хобито в КОНТРАКС – да, една задача е винаги по-лесна, когато е миксирана с любима музика.

Работата си в КОНТРАКС мога да опиша като микс от музика – винаги има песен с по-бавно и по-бързо темпо и трябва да се намери начин да се изравни това темпо, за да върви всичко гладко.

 

4.Кое е най-голямото ти предизвикателство в професионален план? А, в личен?

Хм, може би нямам големи предизвикателства пред себе си, старая се да изкачвам стъпалата в работа и в личен план равномерно, но не и без хъс. Така всичко е по-лесно и мисля, че до момента тази стратегия работи.

 

5. Твоето послание към колегите е …

Колеги, нека останем винаги един голям и сплотен екип, така сме най-силни!

 

Можете да следите Live@Kontrax на страницата на КОНТРАКС във Facebook и LinkedIn.

Проектът Live@Kontrax има за цел да представи екипа на КОНТРАКС чрез неговите любими занимания в свободното време. Всеки петък имаме удоволствието да опознаем по-отблизо и лично нашите колеги в тяхната обичайна житейска и присъща среда. Верни на принципа, че най-добрата работа е тази, която ни носи удовлетворение и радост, и дори бихме нарекли свое хоби, се впускаме в откривателско приключение с щипка любопитство, да узнаем повече за колегата от отсрещното бюро.

КОНТРАКС празнува 25 години от своето създаване и е сред водещите доставчици на информационни и комуникационни системи.

Галерия