GENERAL DYNAMICS EUROPEAN LAND SYSTEMS ПРЕДСТАВИ БРОНИРАНАТА БОЙНА МАШИНА 8Х8 - PIRANHA 5 В БЪЛГАРИЯ

от 28/04/2017

На 27 април 2017 г. военната бронирана машина модел PIRANHA беше официално представена на военен полигон „Тюлбето“, в близост до град Казанлък. General Dynamics European Land Systems (GDELS), заедно с партньорите си от General Dynamics Mission Systems и Rafael Advanced Defense Systems, демонстрираха PIRANHA, оборудвана с дистанционна система за управление на 30 милиметрово оръдие, съвместима със стандартите на НАТО, противотанкова насочваща се ракетна система, както и напълно интегрирана комуникационнo-информационна система, като кандидат по „Програмата за развитие на отбранителните способности на въоръжените сили на Република България 2020“.


GDELS и партньори на компанията успешно изпълниха 3-дневната демонстрация, включваща стрелба, в присъствието на представители на държавната администрация, Министерство на отбраната, командването на Българската армия и дипломати.


„Възможността да представи пълната функционалност на военната бронирана машина PIRANHA пред Българската армия е чест за екипа на General Dynamics European Land Systems. Убедени сме, че можем да предоставим работещо решение на Българската армия благодарение на нашата утвърдена технология и постоянно развиващи се системни възможности“, заяви д-р Томас Кауфман, вицепрезидент на GDELS.


От 1 февруари 2017 г. КОНТРАКС е търговски представител за България на General Dynamics European Land Systems със седалище в Мадрид, Испания, която е част от General Dynamics (NYSE:GD). GDELS оперира на пет различни локации – Австрия, Чехия, Германия, Испания и Швейцария. С над 1 800 висококвалифицирани служители компанията проектира, изработва и предоставя земни бойни системи от световен клас, включително колесни и верижни машини, амфибии, мостови системи, оръдия и амуниции на клиенти в цял свят За повече информация посетете www.gdels.com.

Галерия