General Dynamics European Land Systems представя нова версия на PIRANHA IFV на изложението ХЕМУС 2018

от 01/06/2018

General Dynamics European Land Systems (GDELS) представя нова подобрена версия на 8 колесната пехотна бойна машина PIRANHA на 13-то издание на изложението за отбранителна техника „Хемус", което се провежда от 30 май до 2 юни в Пловдив, България.

Бронираната машина PIRANHA е оборудвана с последен модел дистанционно управляем купол Elbit UT30MK2, 30-милиметрова двойна оръдейна система МК44 Orbital ATK, 7,62 мм коаксиален MG, двойна противотанкова насочваща се ракетна система (ATGW) и модерна комуникационно-информационна система (CIS) от General Dynamics Mission Systems (GDMS). Тя е кандидат по програмата за оборудване на батальонни бойни групи (ББГ) на Българската армия.

„За нас е ключово да представим на нашите клиенти различни опции за оръжейна система, така че да могат да изберат оптималната, която отговаря на специфичните им нужди“, каза Томас Кауфман, вицепрезидент международно развитие и обслужване в General Dynamics European Land Systems.

През 2017 General Dynamics European Land Systems представи PIRANHA IFV, оборудвана с оръжейна система от среден калибър, произведена от компанията Rafael Advanced Defense Systems, пред представители на Българската армия на военния учебен полигон „Тюлбето”, в близост до град Казанлък.

PIRANHA е сред най-успешните западни бойни 8x8 машини в света. Над 12 000 бройки са в експлоатация в 20 държави, включително страни от Европа като Белгия, Дания, Ирландия, Румъния, Испания и Швейцария.

General Dynamics European Land Systems работи в посока да се осигури самоучастие и стратегия за развитие на българските компании в сектора, което ще създаде устойчиви бизнес възможности. По време на тазгодишното издание на изложението "Хемус" General Dynamics European Land Systems и General Dynamics Mission Systems планират да подпишат споразумения за сътрудничество с различни ключови партньори от индустрията във връзка с предстоящия проект за обновяване на ББГ.

От 1 февруари 2017 г. КОНТРАКС е търговски представител за България на General Dynamics European Land Systems със седалище в Мадрид, Испания, която е част от General Dynamics (NYSE:GD). GDELS проектира, изработва и предоставя земни бойни системи от световен клас, включително колесни и верижни машини, амфибии, мостови системи, оръдия и амуниции на клиенти в цял свят.

Галерия