КОНТРАКС е с обновен корпоративен сайт от юли 2016

от 06/07/2016

На 6 юли 2016 г. „Контракс“ АД окончателно завърши процеса по обновяване на своя корпоративен уеб сайт - Kontrax.bg. Основното предизвикателство при реализацията на проекта бе структурирането на голям обем съдържание по начин, който максимално да улеснява достигането на потребителите до търсената от тях информация.


Дизайнът на сайта е максимално изчистен, за да позволи на потребителя лесно да открива и достъпва полезното за него съдържание. Съобразен е с новите тенденции за плосък дизайн и са въведени визуални акценти, с които се привлича вниманието на посетителя по естествен начин. Заглавната страница въвежда в бранд идентичността на компанията със силни визуални елементи, с които се акцентира върху актуалната и полезна информация, както и предоставя бърз достъп до вътрешните секции на сайта. Към статиите има възможност за въвежадне на галерии със снимки.


Изцяло нови са елементите „Събития“ и „Бюлетин“. „Контракс“ традиционно организира множество мероприятия с участието на своите дългогодишни международни партньори, на които могат да се научат последните новости за информационните и комуникационни технологии и системната интеграция. С новата функционалност, която модулът „Събития“ предоставя, потребителите ще имат възможност да се регистрират за конкретно събитие, както и да получат достъп до презентации и други полезни материали от него. За да бъдат информирани текущо, настоящите и потенциалните клиенти имат възможност да се абонират за електронен бюлетин и да получават новини и статии директно от сайта.


За дългогодишната си история и опит на българския пазар „Контракс“ има множество завършени проекти, част от които са представени за първи път в специална секция „Референции“. Посетителите на сайта могат лесно да селектират проектите по тип решение, за да се запознаят със сходни проекти, реализирани в различни компании или да филтрират по конкретна индустрия, за да разберат какви проекти компанията е реализирала в сходни по дейност организации.


Въведено е ново ниво на достъп до сайта, при което е възможно дилърите и сервизните центрове на компанията да намерят търговска и техническа информация на едно място с общ вход, което ще повиши тяхната информираност и възможност за по-бързо обслужване на клиентите.


Дилърите на „Контракс“ за първи път ще могат да създадат свои онлайн представяния на сайта на компанията, както и да ги администрират и актуализират самостоятелно, което ще допринесе да бъдат откривани по-лесно от техните клиенти и да предлагат нужното обслужване своевременно.


Изцяло по нов начин е организиран административния панел, за да се осигури максимална ефективност и сигурност при актуализирането на сайта. Сложната йерархична структура на администраторските роли, различните им правомощия и множество потребители с права да създават съдържание, са залегнали от самото начало в условията на техническото задание за разработването на уеб сайта и са важен критерии при избора на изпълнител. Необходимостта е продиктувана от желанието да се предостави интуитивен и лесен, но в същото време и сигурен начин за контрол и актуализация на значителния обем от информация на Kontrax.bg. На това предизвикателство успя да отговори най-детайлно екипът на „Стеник“, поради което на него бе възложена разработката на сайта след проведен конкурс и благодарение на неговия професионализъм днес сайтът е завършен успешно в неговата цялост. За реализацията на проекта са използвани технологии: Symfony2, CSS 3, HTML 5, PHP, MySQL, jQuery, SEO, eStenik и Responsive.


Наред със сложната си, но в същото време интуитивна структура, новият сайт на „Контракс“ е адаптиран за ползване и през мобилни устройства, което обогатява и разширява опита на потребителите с компанията допълнително.