NEC гарантира максимална отказоустойчивост с новия Fault Tolerant сървър: Express 5800/320 Fа

от 24/10/2006

NEC Computers пуска на пазара нов Fault Tolerant сървър от серията NEC Express 5800, който е предназначен за всички фирми, нуждаещи се от максимална стабилност на оперативните процеси.

Надежден, мощен и гъвкав, сървърът NEC Express 5800/320Fа предлага и най-доброто съотношение цена/качество.

Сървърът NEC Express 5800/320Fа гарантира безпрецедентна стабилност и изключителна производителност.

Поглед върху силните качества на сървъра NEC Express 5800/320Fа:

Висока стабилност (High availability): логически модулни системи (CPU памет E/S) и напълно резервирани „горещо заменяеми” твърди дискове.
Откриване на проблема: схемен набор NEC GeminiEngine и визуализираща система ExpressScope.
Висока производителност: производителността на последните процесори Xeon, дву-канална памет Xeon DDR2-400 за още по-бърз достъп, непрекъсната работа.
Опростена поддръжка, която се дължи на неговия модулен дизайн, стандартни компоненти, предварително инсталирана операционна система Windows 2003, карта за дистанционен достъп. Не се изискват администраторски умения или опит.


1. Висока стабилност (High availability) и устойчивост на повреди
Сървърът NEC Express 5800/320Fа е предназначен предимно за компании, които използват критични приложения в областта на производството, транспорта или приложения за спешно обслужване и поддръжка.

В работен режим 24 часа на ден, 7 дена в седмицата, сървърът NEC Express 5800/320Fа има коефициент на стабилност 99.999% (по-малко от 5 минути непредвидени прекъсвания на година) и така предотвратява всякакво отпадане на фирмената мрежа в случай на инциденти.

Високата стабилност на сървъра NEC е гарантирана още, благодарение на софтуерни подобрения и нови функции за поддръжка: инсталиране на надеждни командни модули и модерен дистанционен мониторинг.

Този нов устойчив на проблеми сървър има двойна модулно резервирана CPU / I/ O архитектура, както и твърди дискове, които са удвоени и подредени в огледална архитектура (RAID1) и всичко това само в едно шаси 4U Rack. Благодарение на новия си схемен набор, разработен от NEC, сървърът автоматично управлява резервираните си компоненти чрез едновременно изпълнение на всички операции (режим lockstep), като така намалява възможността от повреда и осигурява целостта на информацията.

2. Висока производителност
Много мощни, устойчивите на проблеми сървъри NEC Express 5800/320Fа са базирани на двоен процесорен дизайн SMP, изпълнен с Intel Xeon процесори на 3,20 GHz (модел L) или 3,80 GHz (модел М) с 2МВ кеш ниво 2.

Сървърът има памет DDR2-400 ECC (2-way interleaved, може да се увеличава до 12GB) за по-бърз достъп.

Този нов сървър NEC побира до 3 SCSI Ultra 320 Hot Plug (900GB). Така че, с цел да се избегне всякакво прекъсване на работещи приложения, смяната на дефектен модул може лесно да се извърши „в движение”.

Сървърът е предназначен да се използва в операционна среда на Microsoft - Windows Server 2003.

3. Комфорт, опростена поддръжка и гъвкавост

Моделът NEC Express 5800/320 Fа-MR използва водно-охладителен механизъм, който да абсорбира топлинното излъчване от процесорите. Този механизъм, заедно с устройство за абсорбиране на шума, помага да се намали нивото на шума вътре в устройството, което позволява инсталиране на повече системи на едно място. NEC Computers предлага сървъра NEC Express 5800/320 Fа на атрактивна цена, благодарение на използваната съвременна сървърна технология и стандартни компоненти. Те позволяват също да се опрости поддръжката на сървъра, без да се изискват особени технически умения за администрирането му. Сървърът има още адаптер за дистанционна поддръжка (стандартна за модел М), която позволява пълен контрол от разстояние. В допълнение, операционната система Windows 2003 Enterprise Edition е предварително инсталирана за повече гъвкавост.


Основно предимство на NEC Computers е възможността за предлагане на гъвкави решения. Цялата гама от сървъри NEC Express 5800 се проектира, разработва и произвежда в технологичния и индустриален център на NEC в гр. Анжер. По този начин фирмите имат възможност да избират своите хардуерни и софтуерни конфигурации по поръчка (СТО). Най-специфичните поръчки се изпълняват чрез услугата MADE (услуги за фабрично интегриране), чрез които всяка хардуерна и софтуерна конфигурация се персонализира според изискванията на клиента и така се предоставя готово решение. Така последните технологични постижения могат много бързо да бъдат интегрирани.

Дву-процесорна конфигурация SMP Intel Xeon
• Два процесора Intel Xeon 3.8 GHz
• 2 MB кеш ниво 2, FSB 800 MHz
• Памет DDR2-400 ECC, 2-way interleaved, максимум 126 GB
• Интегрирани контролери: 2xUltra320, 1xATA150
• Дискове Ultra320 SCSI Hot Plug: 73GB, 146GB или 300GB
• Максимален капацитет: 3 диска = 900GB
• Интегрирани Етернет контролери: 2х1000
• 3 PCI-X слотове: 3x64bit/100MHz (всички свободни)
• Захранващи модули: 2x700W
• 6 вентилатора
• Шаси 4U Rack Mount
• Инсталационен и конфигурационен софтуер ExpressBuilder
• Пакет за управление ESMPRO
• 3-годишна гаранция D+1 на място при клиента


Като подразделение на корпорацията NEC Япония, NEC Computers присъства на професионалния PC пазар с марката NEC.

NEC Computers проектира, произвежда, продава и поддържа персонални компютри, преносими компютри, сървъри, решения за съхранение на данни, както и готови решения за малки и средни фирми, както и за публичния сектор. Технологичният център в гр. Анжер извършва цялото проектиране, сглобяване, маркетинг, поддръжка и системно интегриране.

NEC Computers присъства на европейския, средно-източния, африканския и латино-американския пазар.