Решенията на AVAYA за IP телефония

от 24/02/2004

Решенията на AVAYA за IP телефония са обявени за "Best-in-Test" в класа малки и средни IP телефонни централи. Класацията е направена във февруарския брой за 2004 година на Business Communications Review (BCR), едно от най-популярните издания за телекомуникации и информационни технологии.
Тестовете за BCR са проведени от Miercom, независим център за тестване на продукти. Тествани са системите S8300 Media Server и G700 Media Gateway, които са част от портфолиото на AVAYA за обслужване на малкия и среден бизнес и на отдалечените офиси на големи корпорации. Двете системи са тествани заедно с други пет IP телефонни системи на конкурентни производители, които поддържат от 100 до 999 линии.
Miercom направи оценка на всяко решение по шест критерия: архитектура, крайни точки, управление/администриране, възможности, защитеност и производителност. Системите на AVAYA са оценени високо във всяка една категория, като изпреварват конкурентите си в категориите защитеност и възможности. AVAYA е на второ място в категориите архитектура, крайни точки и управление/администриране.
"Решенията на AVAYA за IP телефония трябва да бъдат избрани от всеки бизнес, който иска да използва комуникации за повишаване на производителността," каза Mier, президент на Miercom. "В допълнение към осигуряването на нововъведения за увеличаване на продуктивността и мобилността, AVAYA е водеща на пазара, когато става въпрос за защита за IP телефония на системите, които тествахме. Защитата е критичен елемент на всяко едно IP приложение, която помага на всеки бизнес да предпази мрежите си и важната информация."
Функциите за защита на Communication Manager – софтуерът на IP телефонните системи на AVAYA, и поддържащите системи изведоха AVAYA на първо място в класацията на Miercom за категория защитеност и допринесоха за приза "Best in Test". AVAYA криптира гласовите IP пакети и временно блокира портебителите, които не успеят да се регистрират след няколко последователни неуспешни опита.
Miercom оцени високо телефонния парат AVAYA 4630 IP, който се отличава с цветен сензорен екран, 120 номера за бързо набиране, заключване на екрана, интелигентно номеронабиране, което премахва необходимостта от добавяне на префикси като „0” или „9”.
През декември 2003, AVAYA представи няколко нови продукта за IP телефония за малкия и среден бизнес. Това са новите G350 Media Gateway за малкия офис, AVAYA G650 Media Gateway и AVAYA S8500 Media Server за средно големи компании.
При оценяването на архитектурата на системата, Miercom даде допълнителни точки за способността на AVAYA S8300 Media Server да поддържа „local survivable processor” функцията, както и интегрирането в едно шаси с G700 Media Gateway.
В категорията за производителност, AVAYA показа 100% завършване на разговорите дори и при удвояване на броя на тестовите разговори.
Контракс е дългогодишен и единствен оторизиран партньор на AVAYA за България. Фирмата има зад гърба си вече няколко големи завършени инсталации с IP решенията на AVAYA в областта на телефонията.

Повече информация за IP телефонията на AVAYA може да намерите на адрес: www.AVAYA.com/iptelephony