Служител на Контракс получи Ректорска награда

от 06/12/2005

На 25 ноември 2005 г. патронният празник на Софийски Университет „Св. Климент Охридски” беше отбелязан с тържествена церемония в Аулата на Ректората. Слово държаха ректорът на университета проф. Боян Биолчев, предишният ректор проф. Иван Лалов, както и министърът на образованието и културата доц. Даниел Вълчев.

По време на академичното тържество бяха обявени традиционните награди на фондация “Св. Климент Охридски” за изявени студенти, които имат едновременно отличен успех и множество изяви в своята област - публикации, доклади, курсови работи, участие в семинари, кръжоци и т.н. Ректорската награда в категория „магистър” взе нашият обичан млад колега Петър Кормушев. Наградата му беше връчена от ректора проф. Боян Биолчев.

Петър Кормушев е завършил „Изкуствен интелект” във Факултета по математика и информатика, а в момента следва магистратура по „Био- и медицинска информатика”. Той е първият носител на стипендията „Джон Атанасов” за учебната 2002/2003 г. на Фондация „Еврика”. Средният му успех от обучението в магистърската програма е отличен 6.00. Завоювал е призови места в редица престижни национални конкурси на сп. Computer и сп. PC Magazine Bulgaria.

Петър има над 5 години стаж в софтуерния отдел на фирмата, което доказва, че е напълно възможно едновременно да бъдеш добър в работата си и отличен студент. В момента той изпълнява длъжността „ръководител софтуерни проекти” в Контракс.