DELL EMC ПРЕДСТАВЯ DATA DOMAIN DD3300

от 21/02/2018

Dell EMC стартира обновлението на Dell EMC Data Domain системите за големия и среден бизнес миналата година, запазвайки доминиращата си позиция като пазарен лидер при продуктите за защита на данните. Вече наличен за поръчки е и новият Data Domain DD3300 – решение за малкия и среден бизнес, както и за отдалечени офиси на големи компании. DD3300 е висок клас сторидж за защита на данните в компактен 2U формат, предоставящ възможности за бекъп, архивиране и възстановяне на данните, дългосрочно използване в облачна среда.


Лесен за работа и с богат набор от функционалности


В свят на все по-сложни данни, приложения и потребителски изисквания, новият Data Domain DD3300 прави защитата на данните бърза, лесна и ценово ефективна. DD3300 е новата малка, но солидна сторидж платформа за защита на данните, която е идеална, както за средния и малък бизнес, така и за клонове на големи компании. При нея също е налична интелигентната дедупликация с променлива дължина, характерна за цялата серия Data Domain, която постига намаление на данните средно 10-55 пъти в сравнение с традиционен сторидж за бекъп/ архив. В резултат се постига значително намаление на изискванията за нужното сторидж пространство за бекъп, архив и възстановяване на данните, по-висока скалируемост и по-бърза репликация. В допълнение, чрез разширените функционалности на проверката на данните и криптирането, се гарантира, че съхраняваните данни получават допълнителна защита.


Производителност и скалируемост


DD3300 предостава възможност на настоящите притежатели на по-стари поколения Data Domain системи от нисък клас, да направят технологично обновление. И по-специално, новата система предлага следните максимална производителност и разширяемост, в сравнение с предходното поколение, което замества (данните за производителност включват използването на Data Domain Boost, а разширяемостта - Data Domain Cloud Tier):

1. Общ капацитет само за един Active Tier
2. Общ капацитет с Data Domain Cloud Tier

 

DD3300 в сравнение с DD2200: 

Производителност 1.5x
Скалируемост 5.6x