Fujitsu поставя нов рекорд в съотношението цена/ производителност в последните тестове на SPC-1 за дискове масиви от нисък и среден клас

от 10/08/2017

Дисковият масив Fujitsu ETERNUS DX200 S4, който е част от новата продуктова линия хибридни масиви ETERNUS DX S4, получи официално признание за върхова производителност, съотношение цена/ производителност и изключително ниски времена за реакция. Тестовете му са проведени по методиката на SPC-1 – призната за независим стандарт за сравняване на ефективността на системите за съхранение и изпълнени от Storage Performance Council - необвързан с конкретен производител орган, който е фокусиран в индустрията за производство на дискови масиви и налагащ промишлени стандарти в тази област.


Новото поколение масиви на Fujitsu се характеризират с удвоен капацитет в сравнение с предходното поколение. Показаната на тестовете производителност и ниски времена на достъп правят тези системи, планирани за малкия и среден бизнес, подходящи за използване в сериозни решения от Enterprise клас.

 

Избирайки Eternus, организациите могат да се радват на висока надеждност, особено важна за бизнес процесите с непрекъснат цикъл. Надеждността на тези масиви се равнява на 99.9999%, което е по-малко от минута в рамките на една година. Резултатите от тестовете показват изключително добро съотношение цена/производителност на изпитваната система от едва 0.22 долара на IOPS (входно-изходни операции в секунда).