Какво е важно да знаем преди да преместим работните места във виртуална среда

от 18/05/2020

 

Днес, повече от всякога, бизнесът трябва да бъде гъвкав, приспособим и креативен, за да посрещне предизвикателствата на новата реалност - работа от вкъщи и свиващи се пазари.

Дигиталната трансформация вече не е понятие, което използваме, за да проектираме бъдещето, тя е тук и сега. За да оцелее бизнесът в постоянно променяща се обстановка, икономическа и социална, той трябва да има визия и инструменти за бърза адаптация.

Виртуализацията на работните места позволява на служителите на компаниите да работят от всяко устройство, дори и лично, от всяко място и по всяко време. Тази технология позволява контролиран и сигурен достъп до всички корпоративни и специфични приложения, без компромис в потребителското преживяване. Данните са защитени в дейта центъра или в облака, а всички актуализации на приложения и операционни системи се извършват централизирано.

Това решение позволява на бизнеса да бъде гъвкав при внедряване на нови приложения, при промяна на броя служители, без компромис в сигурността на данните.

Внедряването на тази технология не е нужно да бъде сложно и времеемко. Dell Technologies, един от световните лидери, ни предлага решение с готова архитектура, преоразмерено, но и с възможност за корекции според конкретните нужди на компанията. То е базирано на хиперконвергирана инфраструктура (HCI) VxRAIL с поддръжка на водещия софтуер за десктоп виртуализация VMware.

 

VxRAIL е единствената напълно интегрирана, преконфигурирана и предварително тествана VMware хиперконвергирана система. Идва с готов набор от софтуерни инструменти, а инсталацията е интуитивна и удобна, в няколко стъпки. Подходящо решение е за малък и среден бизнес, така и за по-големи структури, защото е лесно скалируемо – може да стартирате с едва няколко нода, но да се разшири до десетки. Може да осигури гъвкаво използване на изчислителните и сторидж ресурси, без необходимост от големи инвестиции в скъпи специализирани масиви. Софтуерът за управление покрива цялата инфраструктура и всеки компонент от системата се менажира от едно място. Това пести време и усилия на ИТ администраторите и като краен резултат пести време на служителите и средства на компанията.

 

 

Тясната интеграция между софтуерни и хардуерни елементи, високото качество на използваните технологии и възможността за единно управление на цялата система, правят VxRAIL най-добрият избор за дигиталната трансформация на работните места.

От значение е и надеждния бекъп и възстановяване на данните на тази система. Dell Technologies предлага решение всичко в едно – комбинация от софтуер и хардуер, специално проектирани за VMware решения. Т.нар. Integrated Data Protection Appliance (IDPA) осигурява мощна защита на данните на компанията, без необходимост от специализирани познания за инсталиране и поддържане. IDPA се предлага в серии, както за малкия и среден бизнес, така и за по-големи организации. Отново, може да се стартира с едва 8TB използваемо пространство и се стига до стотици PB, за цялостен бекъп, репликация, възстановяване, дедупликация, моментален достъп до данните, търсене и аналитика на данните и разбира се, тясна интеграция с VMware. Решението може да се използва и за т.нар. disaster recovery/ възстановяване при бедствия и аварии като част от инфраструктурата на резервен дейта център.

КОНТРАКС е водещ системен интегратор в България. Притежава широко портфолио от технологии и висока експертиза във внедряването на комплексни решения за бизнеса. КОНТРАКС е сред основните партньори на Dell Technologies с компетенции в дейта център технологиите и продуктите, включително хиперконвергирана инфраструктура, решения за защита на данните и софтуер за виртуализация и облачни системи.

kontrax.bg